"Hakkan minema, ma olen kõik võitnud" ehk mida kirjutas Lea Dali Lion viimastes sõnumites sõpradele


21. aprillil lahkus meie seast 47aastasena Lea Dali Lion, armastatud lauljanna, artist ja helilooja. Ligi kuu aega pidas ta oma viimast võitlust Põhja-Eesti regionaalhaigla COVID-19 intensiivraviosakonnas. Ta ei saanud küll rääkida, kuid saatis oma lähedastele ja sõpradele sõnumeid, millest mõned nende nõusolekul avaldame.

Malle Kobin ringkonnakohtus

Malle Kobina juhtumit uurinud politseinik: pisarad lihtsalt jooksid, sest see oli nii kurb ja masendav


Endise aasta ema Malle Kobina vastu tõendeid kogunud vanemuurija Kalli Samorodni ja asja kohtusse viinud prokurör Indrek Kalda räägivad, mis neid uurimises enim üllatas ja takistas.

Kristi Kallas: Siimu karjääri suhtusin rahulikult, aga Kaja on ikkagi minu laps, väike ja kõhnake


34 aastat arstina töötanud Kristi Kallas (72) on ainus naine Eestis, kes on olnud nii peaministri abikaasa kui ka peaministri ema.

Peeter Mardna

Peeter Mardna: süstist ja maskist keelduv viiruse levitaja tuleb kriminaalvastutusele võtta


Kui inimene ei järgi kehtestatud reegleid ja jääb haigeks, siis ei peaks haigekassa tema ravimist toetama, ütleb tuntud tohter.

Vähihaige Annabeli eest seismine viis Toivo Tänavsuu aastateks kohtu ette


Vähiravifondi Kingitud Elu juht Toivo Tänavsuu astus Facebookis avalikult välja kunstniku vastu, kes maalis vanemate vastuseisust hoolimata foto põhjal nende vähihaiget last ja hakkas seda internetis müüma.

MART USTAV: Veise antikehadega ninasprei annab lisakaitse, kui ühiskond on lahti.

Eestlaste koroonavastane ninasprei sai müügiloa. Professor Ustav: see pole nõidumine, vaid puhas keemia


Toode blokeerib ka Briti, Lõuna-Aafrika ja Brasiilia tüvesid. Professor Mart Ustavi eestvedamisel valmistatud koroonavastase ninasprei müükitulek seisis pikalt erinevate ametite taga, kuid nüüd saadi lõpuks müügiluba.

Martin Sõgel, Karl Astok ja Mikk Valtna

Tippkoka „kasvandike" rajatud restoraniäri õitseb ka suletud ustega


Kuidas juhtida restoraniäri ka sügaval kriisiajal ühtki töötajat koju saatmata ja samal ajal püsida kasumis? Tartu popimate söögi-joogikohtade omanikud räägivad oma ellujäämiskogemustest.

Haruldast vähki põdeva pisitüdruku ema: elame lootuses, et arstid ütlevad jälle, et kõik on korras ja ravi saab lõpetada


Ligi nelja-aastane Diana Ester on Eesti ilmselt enim reisinud tüdrukutirts. Ta on oma noorest east hoolimata lennanud Eesti ja Šveitsi vahet juba 19 korda. Praegugi on Diana isaga Šveitsis. Aga Diana ei lenda lõbu pärast: tema reisisiht on kõigil kordadel olnud Lausanne'i Jules Gonini silmakeskus ja sealt edasi Lausanne'i ülikooli haigla laste hematoloogia-onkoloogia osakond.

Tšernobõl 35. Esimene rahuliku aatomi ohver aurustus plahvatuses


35 aastat pärast Tšernobõli õnnetust ei teata endiselt, kui palju inimelusid see katastroof nõudis. Salapära ümbritseb sedagi, mis juhtus esimese Tšernobõli ohvriga.

Jah, noored naised otsivad rohkem seksiseiklusi. Ei, see pole põhjus, miks vähem lapsi sünnib


Soome sotsioloog professor Osmo Kontula räägib värskeimatest seksiteemalistest uuringutest ja selgitab, kuidas uusimaid trende mõista.

Koroonaaja kaalulangetajad. Kadi (33) ja Peep (55) räägivad, kuidas kaotada hõlpsalt 20-30kg kehakaalu


Tervise arengu instituudi (TAI) möödunudaastane uuring näitab, et Eesti täiskasvanud hindavad oma tervist heaks, aga rohkem kui pooled on ülekaalulised. Keset epideemiat on paljud leidnud aega ja motivatsiooni, et elada tervislikumalt.

RETSEPT | Martsipanitaina ja apelsinikreemiga valenapooleon - kook, mis ei jäta ühtegi magusasõpra külmaks!


Martsipani maitse krõbedates tainalehtedes on diskreetselt aimatav. Passib nii hästi ühte apelsiniaroomiga vääristatud jogurtikreemiga. Ah, kui hõrk!