Ajaloohuvilised ehk teavad, et sel päeval kirjutati aastal 1939 Moskvas alla Molotov-Ribbentropi pakt ja aastal 1989 meenutati seda maailmale Balti ketiga kui üle paari miljoni eestlase, lätlase ja leedulase võtsid protestiks kätest kinni, moodustades inimketi üle kolme maa.

Esmaspäevaks oli välja reklaamitud „uus Balti kett” kuid sedapuhku ei protestitud sellenimelisel üritusel mitte Hitleri ja Stalini salasobingu, vaid väidetava globaalse ravimifirmade vandenõu vastu. Temaatikast lähtuvalt oli sedapuhku inimesi palju vähem, kuid need, kes kohale tulid, olid arvukate pressifotograafide rõõmuks palju värvikamad kui 30. aasta eest.

Selle nimekasutamise vastu olid mitmed 1989. aasta Balti keti organiseerijad, näiteks Marju Lauristin. Ka kommenteerijate enamus oli selle vastu, ehkki kommentaariumis osales ka neid, kes seda üritust toetavad.

Tito: „Käputäie antivakserite palagan... Nagu märgib pr Lauristin siis peaks see kett väga lühike saama... Mõned eestlased,lätlased vist pole ja nagu meedia räägib leedus osalesid rahutustel vene keelt rääkivad provokaatorid ja neist ketti ei tee, mina arvan et see lõppeb kuskil Pärnu maantel Amservi juures... Väga ringutavad siis ehk männiku tee ristis.”

Artur Kurk: „Aga, mis selles paha on? Las jalutavad ja hingavad värsket õhku natukene. Targemaks see neid ei tee, kuid kahjuks ka ei tule. Ainuke paha lugu on Balti keti brändi kaaperdamine. Veidi inetu kuid edaspidi võib Balti ketiks nimetada ka näiteks mõnda joomaorgiat või rannapidu. See ei lähe teps mitte.”

Mursikus: „Pr Lauristin juba kirjutab ette, mida kodanik tohib ja mida mitte. 1988.aastal Balti kett sümboliseeris kolme rahva vabaduse püüet, omariikluse taastamise soovi. Tänasel päeval võetakse seda kättevõideldud vabadust tükk-tüki haaval järjest meilt ära. Kui enda keha üle ei saa ise otsustada, siis oleme midagi väga olulist kaotanud.”

keskmine valija: „Need delta-ketid näitavad, et vaimsele tervisele tuleb tõepoolest rohkem tähelepanu pöörata.”

Pauka: „See on "Balti keti " täistegemine! Mida see tänane jaburus sümboliseerib- Eesti vihkamist!”

Teisipäev, 24.08

Sel nädalal võtsid Ekspress Meedia ajakirjanikud koostöös Levila portaali omadega luubi alla luteri kiriku tegemised. Lugeda sai sellest, mida kirikulistele pühapäeviti räägitakse, millised on kirikuisade suhted ilmaliku võimuga, kiriku rahaasjadest jne. Kommenteerijate hulgas tekitas selline laiem teemapüstitus mõistagi elevust, ehkki suuremal osal eesti rahvast on tänapäeval kirikust ükskõik.

nohh-teater: Nohh-teatri mehe pettumus võis olla suur kui sai käidud kuu aega kirikus ja ei näinudki seal mingeid metsikuid keskaegseid rituaale ega üleskutseid vaenlasi tuleriidale või rattale panna. Selge see, et kirik on läbi aegade enda sekka tõmmanud psühhe ja heidikuid, nii ka tänapäeval. Muidugi on tänaste luteri pappide IQ võrdlemisi madal ja sellised sobivadki veel ainult surmaeelikuid viimse päeva kohtuga ähvardama. Levila ja EPLi artiklitest ma siiski mingit sensatsiooni ei leidnud ning klikimaigulised pealkirjad ei vasta reaalsele sisule. See on ju loogiline, et Savisaare partei, mis on alati kirikuga flirtinud ja ainsana usuinimestele tähele pööranud, teeb seda ka võimul olles. See ei tee Viilmad andekaks „PR-meheks” vaid see on vaid kokkusattumus. Need luteri kiriku rahaasjad pole ka teab, mis põnevad, sest raha seal pole. Ajakirjanikud tahavad näha, kus raha on, siis vaadaku mis masinatega sõidavad Moskva kiriku pomod. Aga selle katki hammustamiseks pole vast ei keeleoskust ega ajusid. Selle asemel pakutakse lugejale oma kinnisideid ja mingeid inglisekeelse ajakirjanduse stampe meedia pähe.”

ants: „Kõige rohkem on usutegelaste külge klammerdunud vanad ja väetid, kellel ka tihtipeale on suur varandus. Üksikud vanainimesed otsivad lohutust kirikust. Nutikad kirikutegelased oskavad ära kasutada niisugust inimeste meeleseisundit ja mesimagusa jutuga inimese vara endale nihverdada.”

:): „EPL on viimaks kapist täielikult välja astunud ning ründab täiesti avalikult kirikut, piiblit, kristlasi. Ütleme siis nii, et kes ka nüüd veel silmi ei ava ja aru ei saa, mis maailmas toimub (mida toetab ka meie praegune valitsus ning kellega ta nii eesrindlikult ühte sammu astub), on asunud selgelt saatana poolele. Nagu ütles Tõnis Mägi öölaulupeol - parandagem meelt, siis on meil veel lootust.”

Kolmapäev, 25.08

Kes võiks saada presidendiks? Vene Delfi uuris oma lugejate arvamust ja selgus, et nende favoriidid on Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja Keskerakonna asutaja Edgar Savisaar. Kommentaariumis oli selle kohta erinevaid seletusi ja arvamusi.

kaporatuuri hunta: „Tegelikult on see elementaarne, et kui näidata ühtedele hamstrikestele ETVst kogu aeg Kersti Kaljulaidi ja teistele PBKst Mihhail Kõlvartit, siis esimesed pakuvad sarnastel küsitlustel Kaljulaidi ja teised Kõlvartit, sest oma ahta maailmapildi ning piiratud meediatarbimise tõttu nad teisi ei teagi. Hundisilma pensionär püsib veel vanast rasvast, sest enne Keski sees toimunud võimupööret sai vene vaataja PBKst suurtes doosides Savisaart. Kui samadele inimestele pakkuda mõnda seriaalikangelast, näiteks Ilona Kaldret „Selgeltnägijate tuleproovist” või Katrin Lusti Linnamäe TVst, siis Lust ja Kaldre on veel popimad. Neist omakorda Putin on veel popim. Ja selle pärast ei saa Eestis olla presidendi otsevalimisi, sest esiteks on antud koht ja amet täiesti mõttetu ning teiseks võidaks Võsa-Pets, Katrin Lust, Õnne 13 Alma või mõni teine rahva poolt armastatud tegelaskuju.”

Karuke: „Mihhail on sünnipärane liider ja presidendiametit on talle ilmselt vähe. Peaministritool... jah, võibolla saame seda veel näha. Aga president peaks siiski põlisrahva esindaja olema.”

Fellin: „Keskerakonna leping Ühtse Venemaaga töötab - Ratas leidis Tallinna linnapeaks õige mehe.”

Jana: „Võib-olla polekski paha! Ega presidendil meil Eestis suurt võimu ju pole ja praegusest oleks Kõlvart kindlasti ka parem.”

turbokiisler: „Eesti meedia haugimälu on tülgastav. Kõigest paari aastaga on kõige hullemad suurvene šovinistid ja hämara minevikuga tegelased nii puhtaks pestud, et kõlbavad ükskõik millise parketi peale ja ükskõik millisele platvormile arvamusliidriteks.”

Neljapäev, 26.08

Kui viimastel aastatel on Eesti sportlased silma paistnud eelkõige negatiivses mõttes tänu peretülidele, dopingule ja viimastele kohtadele, siis viimased kaks kuud on toonud spordisõpradele järjest põhjust rõõmustada. Kui Tokyos tegid ajalugu epeenaised, siis neljapäev Dublinis läks FC Flora jalgpallimeeskonnal korda pääseda esmakordselt Eesti jalgpalliajaloos eurosarja põhiturniirile. Jalkahuvilised olid sellest mõistagi Delfi kommentaariumis sillas.

Täidsa Pohlad!: „Tegemist on küll mingi ebamäärase sarjaga, mis eurosarjade hierarhias jalgpallis vaid neljandal astmel, aga rõõmustab see sellegi poolest ning Florale ja Eesti jalgpallile on see vaid positiivne. Loodetavasti tulevad tulevikus ka Euroopa Liiga ja Meistrite Liiga põhiturniirid!”

Miinimumeesmärk täidetud: „Vaadates alagrupiturniirile jõudnud klubisid siis võib öelda, et Flora pidigi sinna jõudma. Seni oldi lihtsalt kehvad oldud.”

ise: „Tublid poisid,Sappinen näitas jälle et oskab väravaid lüüa ja Eesti kõigi aegade parim jalgpallur Kostja tegi järjekordselt supermängu. Oleks tore kui Tottenhamiga ühte alagruppi satuks...”

Reede, 27.08

Saigi taas nädal jälle läbi. Uus nädal toob kohe esmaspäeval, 30. augustil presidendivalimiste esimese vooru riigikogus. Sellest tulenevalt ka kõrge huvi teema vastu. Ka nädala viimane EPLi juhtkiri oli pühendatud presidendivalimistele, täpsemalt sellele, et küsitluse järgi tahaks enamik vastanutest näha jätkamas president Kersti Kaljulaidi. Kommentaariumis oli selle kohta nagu ikka erinevaid mõtteid.

Mõtteid kaabu alt: „Ei saa valitseda gallupite järgi, nii poleks näiteks EPLi arvamustoimetuse poolt palavalt armastatud kooseluseadust kunagi vastu võetud. Arvamusuuringu tulemuste põhjal võiks ka üldse selle Krister Parise putka kinni panna või võibolla EPLi enda kinni panna. Antud küsitlus peegeldab hetke olukorda: kõik kandidaadid ja kandidaadi kandidaadid on välja käidud viimasel momendil ja nende nimed ei ütle enamusele midagi. Kaljulaid seevastu on viis aastat tähelepanu saanud ja teda lihtsalt teatakse. Ning midagi muud antud uuringust välja lugeda ei saa. Läheb kaks kuud presidendivalimistest mööda ja keegi ei mäletagi Kaljulaidi, sest millegi mõistlikuga ta silma ei paistnud.”

Gentle Wolf: „Kui Kaljulaidi ennast ametisse määrati ega siis ka ju teist kandidaati polnud?
Poliitikud on rahva arvamusest alati üle sõitnud (välja arvataud aeg enne valimisi) ja seekord on mul palve, et nad jätkaksid sama liini.
Tõsi, arusaamatuks jääb, millise riigi milline rahvas Kaljulaidi presidendiks tahab, aga olgu sellega ...”

eksitav pealkiri: „Kui kirjutada, et "rahvas toetab", siis tähendab see seda, et enamus kogu rahvast on andnud oma hääle kellegi/millegi poolt. Kust kohast aga tuleb välja, et praegust presidenti toetab enamus rahvast? Ei näe kuskil sellist statistikat. Seega on objektiivse ajakirjanduse puhul korrektne kirjutada, et "osa rahvast" toetab. Kui veel vaadata seda toetust numbrites ja suhestada rahva ehk kodanike arvuga Eestis, siis oleks veelgi objektiivsem kirjutada "marginaalne osa rahvast toetab".”

memm: „Mida siin vaielda üldse, presidendiks Kaljulaid ja punkt. Haritud, laia silmaringiga, kompetentne välismaailmaga suhtleja ning lõpuks... riietus väga meeldiv, toob ka silmailu, aga mitte neid igavaid ülikondi meeste õllekõhtude ümber vahtida. Võtke heaks või pange pahaks, Kersti on praegu parim presidendiks saama.”

fedja: „See on käputäis inimesi,keda on küsitletud, see ei ole veel rahva arvamus. Ja president, kes ei ole oma rahva kiituseks ja tunnustamiseks öelnud ühtki head sõna,vaid igas oma kõnes ainult kritiseerib ja noomib,et kõik on paha. See pole president. Mina ja palju,palju teisi inimesi ei hääletaks tema poolt.”