„Hammas väljas, ninaluu murdunud, peapõrutus, mälukaotus, rääkimata väiksematest vigastustest ja marrastustest,” loetles Aknool eile kodus taastudes tervisekahjusid. „Kõige hullem on see, et mind peksti läbi otse viieaastase poja ning naise silme ees.” Kättemaksuaktsioon algas punklaulupeol liiga ülemeelikuks läinud Aknooli suhtes juba nädala alguses. Mehe selgituste järgi meelitati ta kolmapäevaks lihtsalt lõksu. Nimelt saatis keegi talle sõnumi, et pakub müüa auto vedrusid. Kuna Aknool oli just oma autole uusi vedrusid otsinud, võttis ta pakkumisest kinni. Telefoni teel jõuti kokkuleppele, et kohtutakse kolmapäeva õhtul kell 19 Tallinnas Paldiski maanteel, tema võtab kaasa raha ja teine pool amordid.

Peksja tegi fotosid

„Jõudsime kohale ja nägin, et üks hall Subaru ootas juba. Võtsin 30 eurot ühte kätte, astusin autost välja ning ulatasin tervituseks teise käe,” meenutas Aknool. Mis sealt edasi sai, teab ta rääkida juba ainult naise meenutuste järgi, sest sellest hetkest alates tabas teda mälukaotus. „Otse parema käega tuli löök keset nägu. See oli nii tugev, et lendasin selja ja peaga vastu asfalti ning kaotasin teadvuse. Naine hüppas autost välja, poiss karjus.” Samal ajal hüpanud Subarust välja teine mees, kes oli pigem vaoshoitud ning üritas peksjat veidi ohjeldada. Peksu saatnud sõim, kus meest kutsuti perverdiks ja anti mõista, et kätte makstakse just laupäevase intsidendi eest. „Peksja pani veel jalaga mõned hoobid, enne kui teine mees ta ära tõmbas. Siis võttis peksja kas telefoni või kaamera ja tegi minust vereloigus fotosid või video,” rääkis Aknool ja lisas, et kui tal naist poleks kaasas olnud, ei kujutaks ta ettegi, mis edasi oleks saanud.

Pea veretombuseks saanud lapsetekki mähituna sõidutas naine mehe Mustamäe traumapunkti, kus dokumenteeriti omakohtu ohvriks langenud mehe vigastused ning anti ravi. Kas ta teeb ka avalduse politseisse, pole Aknool veel otsustanud. „Kui ma asjale ametliku joone annan, saab see inimene tõenäoliselt kriminaalsüüdistuse. Samas usun ma, et tegelikult ta ei olegi nii halb inimene,” mõtiskles Aknool.

Tunneb süüd ja palub vabandust

•• Aknool lausus, et laupäevane juhtum Rakvere punklaulupeol kukkus tõesti inetult välja ning ta tundis end seetõttu halvasti juba enne verist kättemaksu. „Olen häbis ja palun selle preili käest vabandust. Nii ei tohiks üks meesterahvas käituda.”

•• Ta tunnistab, et lepib vähemalt ositi endale osaks langenud vendetaga. „Eks me elame karmis, ent õiglases maailmas. Teinekord saad lihtsalt ise kordades rohkem vastu, kui ise liiga oled teinud,” nentis ta.

•• Laupäevast juhtumit meenutades tõdes Aknool, et oli sõpradega joonud palju kergemat sorti alkoholi ning jõudnud ülemeelikusse tujju. „Reporter küsis, et kas me oleksime nõus intervjuud andma. Olime küll, aga mõtlesime, et võiks ka kuidagi šokeerida.” Kuigi algul oli neil leebem plaan, kukkus lõpuks asi ikkagi teistmoodi välja.