Kuid läinud nädalal alanud ja tõenäoliselt veel paar nädalat kestvas kohtupidamises on prokurör pannud, mõistagi politseiuurijate abil, kokku süüdistusmaterjali, milles jääb üsna vähe kahtlust – õigel ajal publiku hulgast kõlanud köhatused aitasid võistlejal valida õiged vastused.

39-aastane Ingram andis kaheldes, aga lõpuks siiski täppi läinud vastused küsimustele, mis kasvatasidki tema võidusumma 8000 naelalt miljonile naelale. Kuid kuue puhul neist aitas teda kokku 19 korral õigel hetkel köhinud Tecwen Whittock, kes istus publiku hulgas. Täpsemini oli ta nende kümne hulgas, kes olid valitud “nobedad näpud” vooru. Võistlema jõudis ta hiljem, võitis 1000 naela, enne aga aitas Ingrami võidule.

Kohe, kui Ingram oli miljoni naelase võiduni jõudnud – muide, kolmanda inimesena Suurbritannias – tundus saate tootjatele asi kahtlane, miljonitšeki väljakirjutamine peatati, asi anti politseile uurida ning seda saadet pole kunagi tele-eetris olnud. Nüüd küll on seda näidatud kohtusaalis.

Prokuröri sõnul olid Ingram, tema naine Diana ja viimase kaks venda miljonimängu andunud fännid. 38-aastane Diana ja tema vend Adrian Pollock olid isegi varem saatesse pääsenud ning võitnud kumbki 32 000 naela.

2001. aasta septembris naeratas õnn Charlesile, kui ta pääses edasi telefonivoorust, milles küsimustele õigesti vastanutest loositakse igaks saateks kümnele võimalus stuudiosse pääseda. Seal järgneb nobedate näppude raund, mille Ingram võitis, pannes kõige kiiremini kokku Agatha Christie raamatu “Death On The Nile” nime.

Seejärel vastas Ingram õigesti viiele küsimusele, jõudes tuhandenaelase auhinnarahani. Siis küsis ta abi publikult ja järgmisena otsustas sõbrale helistada, olles seega ära kasutanud kaks kolmest lubatud õlekõrrest.

Siinkohal salvestus katkes ning jätkus järgmisel päeval. Enne aga teatati nende nimed, kes järgmises saates nobedalt saavad näppe liigutada. Nende hulka pääses ka Whittock.

Salvestus jätkus järgmisel õhtul. Kaheksanda ehk 8000 naela küsimusele – et kes oli Jacqueline Kennedy teine abikaasa – vastamisel oli kuulda köhatust just sel hetkel, kui ta valjuhäälselt nuputas, kas see võis olla Aristoteles Onassis. Pärast uut köhatust jäi Ingram selle ehk õige vastuse juurde.

Järgmise küsimuse ajal köhatusi ei olnud, Ingram vastas õieti. Seejärel 32 000-naelase küsimuse juures kasutas ta ära viimase õlekõrre, mis vähendas vastusevariante neljalt kahele. Nendest valis ta algul vale, kuid muutis kiiresti meelt. Köhatust ei olnud. Kuid järgmise nelja küsimuse puhul olid köhimised täiesti selged.

Viimase, miljoniküsimuse juures oli vähemalt kuus köhatust, kui Ingram aina arutas ja arutas, kas googol on see arv, mida kirjutatakse kui üks saja nulliga.

Politseiuurimine tõestas prokuröri väitel täiesti kindlalt, et köhijaks oli kogu aeg Whittock. Salvestis näitas ka seda, et kui Whittock ise järgmisena nobedate näppude vooru võitis ning miljonit võitma asus, ei köhinud ta sugugi. Kohus jätkub.

Köhatustega võiduni viinud küsimused

Esimesele seitsmele küsimusele esimesel salvestuspäeval vastas Charles Ingram õigesti ilmselt kõrvalise abita. Järgmisel päeval jätkatud saatesalvestuse ajal vastas ta kaheksast küsimusest kuuele õigesti vaid tänu õigel hetkel kostnud köhatusele, väidetakse kohtulikus süüdistuses.

8. küsimus (8000 naela)

Kes oli Jacqueline Kennedy teine abikaasa?

A. Adnan Khashoggi. B. Ronald Reagan. C. Aristoteles Onassis. D. Rupert Murdoch.

Ingram loeb valjult vastusevariante. “Ma arvaksin, et see oli Aristoteles Onassis.” Vali köhatus on kuulda. Pärast edasist arutlemist ütleb Ingram: “Ma olen päris kindel, et see oli Aristoteles Onassis.” Veel üks köhatus. Ingram valib C.

9. küsimus (16 000 naela)

Mis maalt on pärit emmentali juust?

A. Prantsusmaa. B. Itaalia. C. Holland. D. Šveits.

Ingram on kindel, et see on Šveits, mingit köhatust ei kosta.

b>10. küsimus (32 000 naela)

Kelle album “Born To Do It” tõusis 2000. aastal Suurbritannias hitiks?

A. Coldplay. B. Toploader. C. A1. D. Craig David.

Köhatusi pole kuulda, Ingram ütleb, et ei tea neist ühtegi. Ta võtab 50:50 variandi, alles jäävad A1 ja Craig David.

Ta valib A1, kuid muudab meelt, kui publik ohkab, ja ütleb Craig David. Pärast reklaamipausi selgub, et vastus oli õige.

11. küsimus (64 000 naela)

Džentelmenid mängijate vastu on iga-aastane matš amatööride ja professionaalide vahel, aga millisel spordialal?

A. Tennis. B. Ragbi. C. Polo. D. Kriket.

Ingram ütleb, et tema arvates on see kriket, kuulda on kahte köhatust. Veel kahel korral on kuulda köhatusi, kui ta oletab, et see on ikkagi kriket. Vastus ongi õige.

12. küsimus (125 000 naela)

Kes on maalinud maali “Saadikud” Rahvusgaleriis?

A. Van Eyck. B. Holbein. C. Michelangelo. D. Rembrandt.

“Ma arvan, et see oli kas Holbein või Rembrandt, ma olen seda näinud. Ma arvan, et Holbein.” Järgneb kõva köhatus. “Olen kindel, et Holbein.” Uus köhatus. “Olen kindel, et Holbein, olen selles kindel, ma arvan, et jään selle juurde.” Köhatus. “Jah, Holbein.” Vastus on õige.

13. küsimus (250 000 naela)

Mis rõivaese on Anthony Eden?

A. Mantel. B. Müts. C. Kingad. D. Kaelaside.

Ingram mõtleb veidi ja ütleb siis: “Ma arvan, et see on müts.” Kuulda on köhatust. Ingram jätkab mõtisklust, loeb variante ette ning kui ütleb, et on ikka kindel, et see on müts, on taas kuulda köhatus. Vastus õige.

14. küsimus (500 000 naela)

Millise linna planeerimise pärast on parun Haussmann kõige tuntum?

A. Rooma. B. Pariis. C. Berliin. D. Ateena.

“Ma arvan, et see on Berliin. Haussmann on rohkem saksa nimi. Kui ma oleksin kodus, ütleksin Berliin.” Järgneb vali köhatus, mille järel on veel segaseid häälitsusi, millest on suisa kuulda sõna “ei”. Ingram viivitab, ütleb siis: “Ma pean järele mõtlema. Ma ei arva, et see on Pariis.” Kohe järgnevad kaks köhatust. Ingram nimetab Ateenat ja Roomat, ütleb siis: “Ma oleksin arvanud, et see on Berliin, kuid on võimalik, et see on Pariis. Jah, ma arvan, et see on Pariis.” Kõva köhatus. “Oodake üks hetk, kuhu me jäimegi,” ütleb saatejuht ja kordab küsimust. Ingram ütleb: “See on kas Berliin või Pariis, ma arvan, et Pariis.” Köhatus. “Ma mängin Pariisi peale.” Õige vastus.

15. küsimus (1 000 000 naela):

Millise nime all tuntakse number ühte, millele järgneb 100 nulli?

A. Googol. B. Megatron. C. Gigabit D. Nanomol.

“Ma pole kindel,” ütleb Ingram. “Charles, te pole olnud kindel teisest küsimusest saadik,” vastab saatejuht.

Ingram loeb valjusti vastusevariante ette. “Ma arvan, et see on nanomol, kuid võib olla ka gigabit. Ma pole kindel. Ma ei arva, et sellega hakkama saan. Ma ei arva, et see on megatron ja ma pean ütlema, et ma ei arva, et ma olen kuulnud googolist.” Kuulda on kõva köhatus.

Ingram jätkab: “Googol, välistama hakates ma arvan tegelikult, et see on googol, aga ma ei tea, mida see tähendab. Ma ei tea tegelikult, mis on googol, aga see on ainus kord, kui mul on võimalus võita miljonit.”

Saatejuht sekkub: “See on ainus võimalus kaotada 468 000 naela. Te lähete googoli peale vaid seepärast, et pole sellest kuulnud?”

Ingram võtab veelkord kõik neli vastusevarianti läbi. Kui ta ütleb “googol”, on taas kuulda köhatus. Publik ahhetab kergelt, kui ta otsustab, et mängib lõpuni. Saatejuht meenutab, et ta ei pea mängima edasi. Kuid Ingram ütleb, et ta võtab googoli, millele järgneb jällegi köhatus.

Ingram palub: “Ärge tehke palun vaheaega.” Kuid saate salvestuses on siiski paus, enne kui õige vastus paljastatakse. Stuudiomänedžer ütleb publikule, et rääkida ei tohi, kuna kaalul on tõsine kogus raha. Siis töötavad kaamerad jälle, kuid enne vastuse kuulmist on taas katkestus. Lõpuks kõlab teade, et Ingram on võitnud miljon naela, ta näib olevat nutma puhkemas, tema naine tuleb publiku seast teda kallistama.