Muuhulgas mainitakse Balti riikides Humanitaar- ja kaubandusvaldkonna arendamist ning ka näiteks Haridusvaldkonna mõjutamist. Kõik ikka nii, et lõpptulemus oleks kasulik Venemaale.

Uurimise käigus sai Eesti kontekstis peagi selgeks, et kuigi dokument ei kirjuta spetsiifiliselt lahti, kuidas strateegia eesmärke saavutada, siis venesõbralike meeleolude ja poliitiliste mõjugruppide loomise puhul ei tule neid märke kaugelt otsida. Roonemaa tõi saates näiteks vahi all oleva Aivo Petersoni, kellel jäi hiljutistel valimistel parlamenti pääsemisest puudu umbes 900 häält.

Tänane Eesti Päevalehe artikkel keskendub just Läänemere tervisele ja NATO-vastasusele. Ühes kaasnevas dokumendis kirjeldatakse, et Balti Platvormi loogika eeldab, et „päevakajaliste poliitiliste teemade asemel arutatakse rohkem mitte-poliitilisi teemasid – sellega kasvab järk-järgult tõstatuvate teemade keerukus ja tõsidus“.

Mida see kõik lõppude-lõpuks Eesti jaoks tähendab ning kuidas on Kremli plaanid siiani realiseerinud? Vaata lähemalt videost või kuula „Valeinfo: paljastatud“ podcasti!

1x
00:00