Must lind maandub pannile. Kas kormoranist saab rannarestode uhkus?
(17)Rannakivil tiibu sirutava kormorani puhul ei oskaks arvatagi, et temast valmistatud pipstükkidest saab gurmeerestodes nõutud kaup.

Ühel päeval ootab mind ees erakordne lõuna. Ja see ei tähenda kaugeltki peent lantši mõnes Michelini tärniga restoranis, vaid hoopis enneolematu toorainega tutvumist – suurt kormoranisöömingut. Eesti peakokkade ühendus on korraldanud inspiratsioonipäeva „Kormoranid – looduses ja kulinaarias“, mis pakub võimalust kormorani söödava poolega (mida on tõtt-öelda kõigest kahe saleda rinnafilee jagu) tutvust teha ja lausa ise kohapeal kokarolli astuda. Iga gurmaan võtab sellise pakkumise ilmselgelt vastu – eriti kui ta on seni näinud mustatiivulist lindu ainult mõnel lagedal laiul mornilt ümbrust jälgimas.