Nüüd tegeleb ülekandeõiguste müügiga spetsiaalselt selleks loodud organisatsioon ja pakkumisi saavad teha ka erakanalid. Eestist osalesid oktoobris alanud konkursil ERR, Kanal 2 ja TV3. TV3 esitas parima pakkumise tippalade näitamiseks ja saab selle õiguse nii Sotši talimängudel kui ka Rio de Janeiro suvemängudel. Ülejäänud ülekanded jäävad ETV-le.

ETV sporditoimetuse juht Marko Kaljuveer eile konkursitulemust kommenteerida ei tahtnud, viidates, et ametlikku teadet ülekandeõiguste kohta pole veel tulnud.

Ülekanded jagati kuueks

ERR-i nõukogu esimees Agu Uudelepp märkis, et teemat ERR-i uue nõukogu koosolekul ei arutatud, kuid uuris juhatuse käest olümpiaülekandeid puudutava informatsiooni järele. Ta selgitas, et olümpiamängude ülekandeõiguste konkursil sai teha pakkumise kuues kategoorias: ava- ja lõputseremoonia, üks tippala, kõik teised alad, internetis näitamise õigus, mobiiltelefonis näitamise õigus ja raadioülekanded.

TV3 võitis Uudelepa sõnul pakkumise teises kategoorias ja saab näidata kanalile kõige meelepärasemat spordiala. Ava- ja lõputseremoonia ning kõigi teiste võistlusalade ja raadioülekannete õigused jäävad Uudelepa kinnitusel ERR-ile. Interneti- ja mobiiliülekannete õigusi liiga madala pakkumise tõttu veel välja ei jagatud.