Vajadus informeeritud olla kuulub demokraatliku ühiskonna sidususe juurde vähemalt sama olulisel määral kui füüsilised ühendused, viitas leht "tasuta" bussiliinide võrgustikule.

Elukoht ei tohi määrata kellegi suutlikkust riigi elus kaasa lüüa, kui tal on teistega võrdne teabehulk. Aga kriitiline mõtlemine on demokraatia toimimise üks põhitagatisi, seisab Eesti Päevalehe juhtkirjas.

Äripäeva arvates tuleb universaalse postiteenuse mõiste uuesti sisustada, Eesti Post erastada ja kojukande teenus sisse osta. On kõigi huvides, et maaelu välja ei sureks ja näiteks Kagu-Eesti inimtühjaks ei jääks, seda nii sotsiaalregionaalsest kui ka riigikaitselisest aspektist. Üks tugi on siin universaalse postiteenuse tagamine, leiab majandusleht.

Lehtede närutamise plaan suurendab küll kasumit, kuid mõjutab vaba sõna levikut maapiirkondades. Kui maakonnalehed kaovad, jääb maainimestel üle lugeda vaid omavalitsuste lehti, mis kannavad pahatihti parteilist pitserit, seisab Äripäeva juhtkirjas.

Postimees viitas juhtkirjas väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo - postiteenus on tema korraldada - soovitusele vaadata meediamajadel ärimudelid üle. Eesti elu ei saa lehe arvates koonduda üksnes kahte suuremasse keskusesse. Lühinägelik regionaalpoliitika aga meid just sinna tüürib. Hämmastav lihtsalt, et seda viib ellu erakond, kes toetubki suuresti maapiirkondade valijatele, kirjutas Postimees juhtkirjas .