Nädala alguses ilmus Delfis tõlkelugu Ungari peaministri Viktor Orbani vastaskandidaadilt, Budapesti linnapealt Gergely Karácsony-lt. „Progressiivsed inimesed nagu mina näeme selleski meie majandussüsteemide korralduse otsest tagajärge. Lõpmatu, reguleerimatu majanduskasv, mis on kapitalismi põhituum, pole lihtsalt kooskõlas planeediga, mille ressursid on lõplikud,” kirjutab muuhulgas Budapesti meer. Kommenteerijatel oli selle kohta oma mõtteid.

Üksjalgraudvärav: „Igast poliitbroilerid, ajakirjanikeks maskeerunud poliitaktivistid ja muud luftigustid on andnud oma hindamatud panuse, et Orbanite ja Helmete perekond kasvataks oma reitingu üle künnise ja tulevikus üle 40%. Aitäh Paris, aitäh Kiisler!”

Nik Ts: „Loodetavasti õpib Eesti Ungari vigadest ja me ei pea kunagi hakkama võitlema elementaarsete vabaduste eest, mis said meilt võetud libarahvuslaste vihakõne saatel.”

Ädalbert Ämmakapp: „Ma kuulsin, et kui progressiivsed pukki valida, siis on taevas sinisem, rohi rohelisem ja tänaval võib lõbusalt vestlemas näha hunti ja seitset kitsetalle.”

Teisipäev, 5. oktoober

Koroona pole Eestist kuhugi kadunud ja sel nädalal lasi kriitikanoole valitsuse ja haridusministeeriumi suunas meie tippviroloog Andres Merits, kes intervjuus Forte portaalile sõnas, et „valitsus ja ministeerium on rahastanud viiruse enda uurimist Eestis null euro ja null-null sendiga”. Poliitikutele ning ametnikele selline jutt mõistagi ei meeldinud, kuid Delfi kommentaariumist leidus sel teemal erinevaid mõtteid.

Artur Kurk: „Eesti poliitik poleks eesti poliitik kui ta selle peale ei teataks, et Merits võib Rootsi joosta kui oma viirust uurida tahab...”

flotist: „Terve see meie valitsus tundub olema koroonaeitajaid täis. Eesotsas peaministriga.”

Milleks anda?: „Meil ju igasugu Korgi-Kalled ja astraalkehadega Malled uurivad viirust täiesti vabatahtlikult :D”

Eesti koroonauuringutele pole raha vaja: „Eesti teadlased ei ole lihtsalt kompetentsed. Merits ise räägib üle nädala iseendale vastu. Milleks sellistele raha anda? Maailmas on kompetentseid uurijaid küll ja veel. Pole vaja Eesti maksumaksja raha põlema panna.”

wb: „Asi on rahas. Suured ravimifirmad tegelevad covidiga kulutades miljardi suurusjärgus raha. Kui Eesti teadlased saaksid 10 miljonit, nad hakkaksid leiutama seda, mis mujal juba leiutatud on.”

Kolmapäev, 6. oktoober

Mõistagi jätkusid Santa Barbara pikkuseks veninud kired teemal kas vaktsineerida või mitte. Arvamusportaalis ja EPL-i arvamuskülgedel avaldas oma arvamust vandeadvokaat Ants Nõmper, kes leidis, et meie kehtiv ravikindlustussüsteem lubab eelistada vaktsineerituid. Kommentaariumis arvati selle kohta mõistagi erinevalt.

teateid süvariigist: „Lapsi ei võetud ka ilma vaktsiinideta kooli ja lasteaeda varem. Need, kes tahavad oma lapsepõlve õndsas keskeas ja hiljem veel jätkata, tehku seda, aga olgu kuss!”

thor: „Jah idee võib olla hea aga ka vaktsineerimata maksab makse ja tal on teatud õigused. Aga võiks 50% kohustuseks panna maksmise. See vähemalt annaks vaktsineeritutele eelise. Aga lõpuks ikkagi on kõik kinni inimese ajus ja tema teadlikusest haigustest. Samuti on sellises elulõtvuses süüdi valitsus, kes ei suuda midagi ära teha ja ootab , et inimesed teevad ise valikuid. Ei, niikaua kui on võimalus, valivad inimesed mitte vaktsineerimise. Kuna valeinfot on nii palju ja samas tõde ei ole ka 100% kinnitatud. Seega on õigus mõlemal poolel.”

bixpoku: „Ma tõesti ei saa aru siinsete seltsiliste loogikast.
a) Koroona on nohu ja selle vastu pole ennast vaja vaktsineerida!
b) Ma jätsin ennast vaktsineerimata, sest tahan koledasti haiglasse hapnikutoru alla minna, aga nüüd selgub, et ma pean selle eest ise maksma...”

sven twisted sister: „Jama jutt! Las igaüks saab siis otsustada oma maksurahade üle ise kuidas ja kus teda ravida. Kvaliteedi mõttes ongi parem kui see kommunism ära lõpetada. Las invaliididele ja vanuritele jääb mingi riiklik kindlustus ja ülejäänud vaadaku ise kuidas saavad.”

Neljapäev, 7. oktoober

Nädala keskpaik pani südamed kiiremalt põksuma nendele eestimaalastel, kelle garderoobis ripuvad punased keebid kuldsete lõvimärkidega, sest Poolast tuli uudis, et on lekkinud materjalid, mis tõestavad sidemeid Kremli ja nende Poola liitlaste vahel. Selleteemalised uudised tekitasid ka suurt lugejahuvi ning nende alla kommentaariumisse ilmus palju kommentaare.

kkk: „Võrgustik on ülemaailmne aga summad, millest räägitakse, on naeruväärsed. Ühelt poolt on Jakunin juhtinud maailma suurimat raudteefirmat ning miljardeid rublasid Venemaalt välja pumbanud (mis on tõsi), teisalt leitakse, et tema organiseeritud võrgustik toimetab mingite 2000 zlotiste s.o. alla 500 euroste ülekannetega. Tulge mõistusele, miinimum millest selle mehega rääkida on kaks milli millest kolmandik sulas.”

vallo: „@kkk ega need ongi jälitatavad summad ehk ülekanded ja arved. Seda palju sularaha liigub, ei tea keegi :)”

Mjah: „Tuletaks meelde, et praegusel valitsusel ja ALDEl on Keskerakonna kaudu kehtiv koostööleping Putini parteiga Ühtne Venemaa.”

Ivan, EKRE ööbik: Varro suitsetab igakord närviliselt kui mõni sihuke uudis punakeebimeestest jälle ilmub.”

Reede, 8. oktoober

Järgmisel nädalal otsustatakse Eestis valimiskastide juures, kes hakkab suunama meie kohalikku elu, aga peale selle vahetub ka riigipea: Kersti Kaljulaid läheb, Alar Karis tuleb. Sellele mõeldes ilmus selle nädala LP-s Kärt Anvelti suur intervjuu president Kaljulaidiga. Ka suur osa lehest oli pühendatud sellele, et peegeldada Kaljulaidi tegemisi presidendina. Kaljulaidi isiksuse ja töö kohta läks kommenteerijate arvamus lahku.

hääl armastuse saalist: „Kaljulaidil on veel paar päeva aega, et kõigile rääkida, et EKRE on halb. Ilma temata keegi ju ei teaks seda.”

strainseir: „”Kersti Kaljulaid: suunasin prožektori kohtadesse, mis muidu olid varjus”.
Sarjast „XXI sajandi suuri valgustajaid”... :)”

Gentle Wolf: „Mis ma öelda oskaks? ...”President on vaba!””

Karuke: „President tõestas tahtmatult kahe eesti teooriat. Ühes elavad eramuaknal küünlaid vilgutavad skandinaavialikud päriseestlased ja teises kõik ülejäänud. Kersti ametiajaga sai selgeks, et see esimene maailm ei tea siiralt midagi teise olemasolust. Ja nii see populistide toetus kasvabki, sest see põld on sootuks peremeheta.”

Nik Ts: „Ta oli suurepärane president eestimeelsete eestlaste jaoks.”

kivileen evimaa: „Kummardus ajakirjanike ees, kes on terved ajalehed täis vahutanud neljast aastast mitte-midagi-tegemisest.”