Kas teile ei tundu, et vaidlusalune lause pidanuks tekitama neid samu üleelamisi hoopiski peaministrile, mitte tema abikaasale? Sest väide oli, et just peaminister on selles äris tegelik ninamees (ninanaine?). Millega Kaja Kallas kindlasti ei ole nõus, sest tema ju ei teadnud, mis äri nad seal Venemaal ajavad. Ja ainus üleelamine, mida siin Arvo Halliku puhul saab ette kujutada, on see, et ta on kuidagi naise varjus, tahaks nagu päevavalgele tulla. Ei tundu, vabandust, “eluliselt usutav“.

Siililegi selge, et see, mis Perekonnal (väga õige definitsioon Krister Pariselt, laenan seda) kopsu üle maksa ajas, oli väide, et peamine kasusaaja ja niiditõmbaja on Kaja Kallas ise. Aga sellisel juhul, kui me võtame asja surmtõsiselt ega suuda eristada metafoori ja väidet, on tegemist peaministri, mitte tema abikaasa laimamisega.

Aga võta näpust, hüvitist läks nõudma hoopis abikaasa, keda keegi laimanud ei ole. Advokaat Ants Nõmper nõudis Halliku kasuks 1500 eurot, vabandust ja valeväite ümberlükkamist. Ja klient tahtmise ka sai.