Foto: Vallo Kruuser

Ühtviisi hästi maitsevad virsikud kookides, pirukates ja krõbedikes, lisandina salatite ja gillihade juurde, samuti vahukoore, jäätise või kohupiimakreemiga.

Roosiõieliste sugukonda kuuluv virsikupuu ehk persikupuu (Prunus persica ehk Persica vulgaris) pärineb Põhja- ja Kesk-Hiinast, kus teda kasvatati juba 3000–4000 aastat tagasi, mõne allika väitel isegi 5000 aasta eest. Sealt saabus puu Pärsia kaudu, mille järgi ta ka oma nime sai, Euroopasse. Nüüdseks on aretatud juba üle 2000 virsikusordi, mille värvus varieerub kollakasrohelisest veripunaseni. Enamik maailma virsikuid läheb tänapäeval konservide tootmiseks – konservitööstuses on see puuvili maailmas ananassi järel teisel kohal.

Avalehele
1 Kommentaari