Ma pole veel näinud, et tänulikest sööjatest puudust tuleks, kui puhastatud granaatõunaseemnetega kauss keset lauda tõstetakse. Aga puhastajate järjekorda köögiukse taga just ei lookle. Aja jooksul on selgeks saanud, et kõige närvesäästvam on granaatõuna puhastada vee all. Täida üks suurem ja sügavam kauss või pott poolenisti käesooja veega (kuum või külm oleks lihtsalt ebamugav), lõika granaatõun pooleks (mitte piki vilja ülevalt alla, vaid keskelt risti), suru granaatõunapoolik, lõikejoon allpool, vee alla, pigista pöidlad vastu koort ja ülejäänud vabade sõrmedega pudista-kõdista lõikepoolelt kõik seemned nobedasti koore küljest lahti. Seemned vajuvad kausi põhja, neid eraldav kerge valge nahk jääb vee peale hulpima ja selle saab hõlpsasti ära noppida. Seejärel kurna seemned sõelal ja ongi maitsev magustoit valmis. Köök ja kleit jäävad puhtaks.

Avalehele
0 Kommentaari
Loe veel: