Foto: Silja Luide
Kodumaised maasikad on juba valmis ja kaugel ei ole enam seegi aeg, kui saame maiustada muude magusate marjadega. Seega on just nüüd viimane aeg valmistada hõrke rabarberiküpsetisi. Rabarberit tasub korjata ainult juuli keskpaigani, et taimed saaksid järgmiseks aastaks toitaineid varuda. Pealegi muutuvad vanemad rabarberivarred puiseks ning nende koor paksemaks, mistõttu toidus kasutamiseks tuleks neid koorida. Väited, justkui oleks varakevadises rabarberis rohkem vitamiine, mistõttu on see meile kasulikum, ei pea küll paika, see-eest aga tasub silmas pidada, et vanemas viljas on rohkem oblikhapet. Kuna oblikhape seob kaltsiumit ja viib seda kehast välja, siis ei ole see meie tervisele suurtes kogustes kasulik.
« Avalehele 0 Kommentaari
Loe veel: