Yves Le Lay oma pärusmaal - restorani köögis
Kopenhaagenist 40-minutilise autosõidu kaugusel 40 000 elanikuga väikeses Hillerødi linnakeses üles kasvanud Yves Christian-François Le Lay (31) ei ole „tavaline” taanlane, nagu saab järeldada juba tema nimestki. Peakoka isa oli Bretoonist pärit prantslane, kes nautis köögis askeldamist ja hõrkude roogade valmistamist, tehes ka argipäevaõhtuks tihti mitmekäigulisi pidusööke. Iga päev, kui Yves koolist tuli, oli köögis midagi põnevat – näiteks ei olnud harv juhus, kui kraanikausis kõndisid ringi elusad krabid. Eriti meeldisid isale mereannid ja loomade siseorganid, mis ei olnud toona eriti hinnas. Neid saadi lihuniku käest peaaegu tasuta, sealhulgas ka näiteks harknääret, millest nüüdseks on saanud kallihinnaline delikatess.
« Avalehele 11 Kommentaari