Ilmselt Eesti parima mereannivalikuga söögikoha The Seafood Bar Tallinn peakokk Dmitri Fomenko on süüa teinud paljudes Eesti ja välismaa söögikohtades. Kõige väärtuslikumaks peab ta üheksat aastat restoranis Ö, kus alustas kohvikupoolel lihtsamate töödega ja lõpetas restorani osas peakokana.

Fomenko armastab mereande valmistada peamiselt Vahemere stiilis ja võimalikult lihtsalt, näiteks grillides, aga menüüs on siiski ka vürtsikaid aasiapäraseid toite. Eelkõige pakub peakokk enda ja oma sõprade lemmikroogi, kuid palju on ka toite, mis klientidele igal ajal ja igas riigis hästi peale lähevad. Menüü muutub pidevalt. Iga paari nädala tagant läheb midagi menüüst välja ja tuleb juurde – oleneb hooajast ja tooraine kättesaadavusest, samuti sööjate maitsest. Kui mõni roog saab ikka väga leige vastuvõtu, ei ole mõtet seda pikalt pakkuda, isegi kui kokkade arust on tegemist meistriteosega.

Avalehele
0 Kommentaari
Loe veel: