Üheksa aastat kokana leiba teeninud Sergei Golovko (29) hakkas restoranis Moon tööle seitse aastat tagasi. Kuue aasta eest avasid samad omanikud restorani Kolm Sibulat, kuhu Sergei asus sous-chef’i ametipostile. Esialgu juhtisid uue söögikoha kööki omanikeringi kuuluvad tunnustatud kokad Igor Andrejev ja Roman Zaštšerinski, aga kolme aasta pärast nimetati Sergei juba peakokaks. Üle kuu aja on Sergei tagasi juurte juures ja ohjab peale Kolme Sibula ka Mooni kööki.

Kuigi Romani ja Igoriga arutatakse ja maitstakse kõik menüüd üheskoos läbi, on igapäevane peakokatöö Sergei õlul. Ent ta ei istu tavapärase köögipealiku kombel kabinetis, tegeledes päevast päeva paberitööga, vaid on hommikust õhtuni söögitegemisega ametis. Peakokk ei põlga ära ei sibula lõikumist ega porgandi koorimist.

Avalehele
11 Kommentaari
Loe veel: