Kräsupeakook Foto: Silja Luide

Nõukaaja toidukaubavalik meenutab tagantjärele halba unenägu. Kuigi pärast iseseisvuse taastamist hakkas valik suurenema, olid kaubad siis kallid ja palgad väikesed ning kiire inflatsioon suurendas vahet veelgi. Tuli ise kõvasti vaeva näha, et vähesest kättesaadavast midagi valmistada, eriti enne pidulikke sündmusi. Toitlustusteenust keegi ei pakkunud ja poodide kulinaarialetid olid enamasti tühjad.

Selle lehenumbri toidud on valitud 25 aasta taguste menuroogade hulgast. Sel ajal sai neid hõrgutisi ainult tähtpäevadel. Singirullid olid tavaliselt esimesed, mis peolaualt otsa said. Tursamaksakonservi oli erinevalt singist pea alati saada ja sellest tehtud salatit söödi vahel ka argipäeviti. Kräsupeakook oli populaarne juba nõukogude ajal, sest selle valmistamiseks vajalikke aineid oli poest alati saada. 

« Avalehele 0 Kommentaari