See on tuntud tõde, et õhk hakkab teistmoodi lõhnama ja toit teistmoodi maitsema niipea, kui parvlaev end Virtsus sadamakaist lahti nööbib.
Seda, et teater algab puhvetist, teavad ju kõik. Teatripuhvet on koht, kus enne etendust ja vaheajal saab kohvi, kooki ja üht-teist veel.
Haapsalu Puhvet Kapp on õige koht neile, kelle jaoks tavapubi liiga lihtne ja kohvik liiga peen – ruumi on laialt, lapsed saab mängima saata ja toit on aus.
Toko restoran Tartus võlub nii vaadete kui ka maitsetega. Kui ainult seda parmesani nii palju poleks!
Viljandi ühe popima kohviku menüü kannatab värskuse ja värvikuse puuduse all. Võib-olla toob alanud kevad sellesse kirevamaid toone?
Lõuna-Eesti ja ülikoolilinn Tartu ei võlu mitte ainult imelise maastiku, järvede ja kaunite vaadetega, vaid ka hea söögiga ja Maarjamaa kõige lahedamate baaridega. Ja erinevalt suvituspiirkondade (sise)turistile mõeldud hooajalistest kohtadest on need kõik avatud aasta läbi!
Purtse linnuse söögikoht pakub kuhjaga elamusi neile, kes otsivad restorani menüüst peakoka selget käekirja ja miks mitte ka värvikat isiksust.
KÖÖGI KOMANDO | Kreeklane Karja tänavalt. Haapsalu uustulnuk annab nii mõnelegi söögikohale silmad ette (2)
Sel suvel Kreekasse ei jõudnud? Pole hullu – päris korraliku Kreeka eine saab ka lähemalt – piisab, kui astuda Haapsalu peatänavale.
Südalinnas asuv gruusia restoran Lendav Maaler võlub hinnataseme ja sisehooviga.
Orm Oja uus pitsarestoran võlub toidu kvaliteedi ja vahemereliku õhkkonnaga.
Loulou reklaamib end kui pealinna kuumimat hommiku- ja lõunasöögipaika. Köögi Komando uuris järele, kas ikka on nii.
Pealinna uus restoran La Cucina di Orm Oja väärib iga minutit, mille seal veedate, ja iga eurot, mille seal kulutate.
Põhjala tehases asuv Barbarea toob õhtutundidel esile menuka pagarikoja teise palge.
Kui eelroogade nimestikust üle libiseda ning keskenduda pearoogadele ja magusale, ei tule Peet Ruudus veedetud aega kahetseda.
Tartu restoran Pompei seab lati päris kõrgele, kuid kulinaarsete pärlite kõrval jõuavad lauda ka otsekui teises köögis tehtud road.
Kohvik valgekraedele: võileiva saab kätte sama raha eest, millega mõnes teises söögikohas päevaprae (5)
Moekas kontorirahva päevakohvik pakub head kohvi, kuid võiks oma menüü rohelisemaks muuta.
Gruusia köögi ilmasambasse, Pirosmani trahterisse tasub endiselt sammud seada, kuid paiga algusaastate hiilgus on omajagu tuhmunud.
Hea asukoht, kvaliteetne toit, keskpärane teenindus – nii võib lühidalt kokku võtta lõunatunni Om.house’is.
Love Musselsisse tasub minna suurepäraseid mereande nautima, kuid õdusat õhkkonda sealt ei leia.
Viljandi sai endale esimese kiiduväärt veganikohviku, kuid menüüd tuleks kokal veel tublisti lihvida.
Restoranis Lest & Lammas, nagu nimigi ütleb, pannakse lauale Dagö saare põlisroogasid.
Kui soovid tutvuda kihnlaste traditsioonilise köögiga, anna sellest saarele sõites varakult teada. Ent söönuks saavad saarel needki reisisellid, kes nii pikalt ette ei mõtle.
Eesti noorim, 18-aastane peakokk teeb oma restoranis paljudele kogenud kokkadele silmad ette.
Hõrgud küpsetised vitriinis, armastusega valmistatud põhiroad ja taskukohased hinnad võluvad Hapsal Dietrichi kliente.
Ungru hoiab Hiiumaa restoranide lippu kõrgel – mereäärne asukoht ja kohalikul toorainel põhinev loominguline menüü on just need, mille pärast sinna kohale minna.
Restoraniköögi suurim proovikivi on hoida püsivalt ühtlast taset. Rado saab sellega esmaklassiliselt hakkama – ükski käik ei langenud mängust välja.
Kui tahta sõna otseses mõttes välja sööma minna ja pealekauba võõras koduaias ringi vaadata, on Dafu toiduauto selleks hea võimalus.
Jaapani söögikoht Tokumaru on elav klassik, kes seitsme tegutsemisaasta jooksul pole tasemes üldjoontes järele andnud. Seda enam teevad meelehärmi apsud, mis võiksid vabalt olemata olla.
Järve Resto & Grilli nimi näib esmapilgul lubavat teeäärset šašlõkipaika, kuid tegelikult on see hea hinna ja kvaliteedi suhtega India toitu pakkuv kodukandi söögikoht.